OVER X-FIT

Met X-fit helpen we (middel)grote bedrijven de duurzame inzetbaarheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. Oprichter Rik-Jan Modderkolk is al meer dan 25 jaar in dit vakgebied bezig: “Ik ben begonnen als fysiotherapeut en had een eigen praktijk met trainingsfaciliteiten, Fysio Fit. Veel later ben ik bij Pon gaan werken en heb jarenlang het programma Pon Fit geleid. Het ligt dus voor de hand dat mijn volgende stap in ieder geval weer een ‘fit’ bevat en X-fit is het uiteindelijk geworden. De X staat hierbij voor de naam van jouw bedrijf. Het succes van mijn programma’s wordt eigenlijk bepaald door de  verbinding en de samenwerking met deskundigen. Om die reden, presenteert X-fit zich als een team van professionals, die vanuit hun specifieke expertise een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de inzetbaarheid van jouw medewerkers

Rik-Jan Modderkolk

visie & missie

‘Fitte mensen maken je bedrijf’ en ‘Iedereen is fit voor het werk’.  Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan. Met X-fit helpen we de inzetbaarheid van je medewerkers te optimaliseren. Maatwerk. Met gegarandeerd meetbaar en merkbaar resultaat.

'Je kunt alleen topservice aan klanten leveren als de service aan je medewerkers ook top is.'

Optimaliseren inzetbaarheid loont

Optimaliseren van inzetbaarheid loont. Gerichte aandacht voor inzetbaarheid leidt namelijk tot behoud en optimalisatie van werkvermogen, lagere zorgconsumptie en minder instroom in arbeidsongeschiktheid. Dit heeft niet alleen meetbare economische waarde voor je bedrijf. Je werknemers voelen zich beter, raken meer betrokken en hebben een hogere waardering voor jou als werkgever.

De X in X-fit staat voor de naam van jouw bedrijf. Het gaat om de fitheid van jouw mensen. De X staat ook voor het kruispunt waarop je besluit om aan de slag te gaan en is het antwoord op de vraag wat je kan doen om de effecten van de explosieve groei van leefstijlaandoeningen voor jouw bedrijf zoveel mogelijk op te vangen.

'X -fit heeft een vooruitstrevende visie op de gezondheid en vitaliteit van een organisatie en haar medewerkers. Deze visie zetten we samen om in concrete acties.'

Integrale aanpak
X-fit

De aanpak van X-fit is integraal. Alle stakeholders intern en extern worden betrokken. Dat betekent dat we niet alleen verbinding maken met directie, HR, finance, leidinggevenden en medewerkers, maar desgewenst ook met externe professionals, zoals experts bij arbodiensten, verzekeraars en zorgproviders.

'Ouder worden is slecht voor de gezondheid.'

Nieuwsgierig wat X‑fit voor jouw organisatie kan betekenen?