OVER X-FIT

RIK-JAN MODDERKOLK

‘Om te verbinden moet je bewegen’

Rik-Jan Modderkolk

Optimaliseren duurzame inzetbaarheid

Als kind was ik altijd al geïnteresseerd om mensen te helpen beter te worden. Zo zag ik op jonge leeftijd al een toekomst als dokter voor me. Uiteindelijk koos ik voor een praktischer beroep: fysiotherapeut. In de zoektocht om mensen te helpen beter te worden, heb ik diverse nieuwe paden bewandeld. In mijn bedrijf Fysio Fit heb ik van 1992 tot 2004 diverse samenwerkingen opgebouwd om voor de klant de beste resultaten te boeken. Toen al werkte ik ook met diverse stakeholders binnen de zorg, de arbo en verzekeraarswereld.

Tot en met 2020 heb ik bijna 14 jaar gewerkt voor Pon Holdings, waar ik het programma Pon Fit inhoud en vorm heb gegeven. Eigenlijk kwam alles samen wat ik tot nog toe had geleerd en opgebouwd om voor een grote corporate een succesvol programma rondom inzetbaarheid te bouwen. 

X-fit is nu een logische volgende stap in mijn carrière. De naam is logisch omdat na Fysio Fit en Pon Fit een nieuwe fit ontstaat met bedrijf X. Alleen weten we dat nu nog niet van elkaar.

In X-fit komen al mijn kennis, ervaring, waardevolle inzichten en producten die ik heb ontwikkeld samen. En belangrijker eigenlijk nog, de mensen die in de loop der jaren hebben bijgedragen aan dit succes doen ook nog steeds mee. En met meer dan 500 jaar ervaring op alle deelgebieden van inzetbaarheid en gezondheid van werknemers, kunnen we je nu oprecht verder helpen met het vraagstuk hoe ook jij de (duurzame) inzetbaarheid van je mensen kan optimaliseren. Met gegarandeerd meetbaar en merkbaar resultaat.

INTEGRAAL INZETBAARHEIDSBELEID

Ik lever mijn actieve bijdrage aan de creatie en implementatie van een integraal inzetbaarheidsbeleid. De primaire doelstelling bij bedrijven hierbij is het waarborgen van de continuïteit (productiviteit, hoge retentie, laag verloop) van de onderneming, door het optimaliseren van de inzetbaarheid van de medewerkers. Fitte mensen maken je bedrijf!

maatwerk

De grootste veranderingen ontstaan als mensen zelf achter het stuur van hun inzetbaarheid plaatsnemen. Ik geloof daarbij dat externe sturing of paternalistische aanpak onvoldoende werkt. Mijn beste successen zijn behaald in nauwe samenwerking tussen de medewerkers, leiderschap en betrokken experts. Wat brengt mensen in beweging? Door goed te luisteren kan ik, samen met de experts van X-fit een passend antwoord geven op vragen die spelen op het gebied van inzetbaarheid. Experts die onafhankelijk zijn en stuk voor stuk aan de top van hun markt staan. Door gebruik te maken van technologie is één op één maatwerk mogelijk. Ook bij 10.000+ medewerkers.

Rol strategisch duurzaam inzetbaarheidsbeleid onmisbaar

Mijn werk heeft de afgelopen 15 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door het werken in een grote corporate als Pon, heb ik als Health Manager een plek verworven in de rollen die noodzakelijk zijn voor een gezonde bedrijfsvoering.

ICT, legal en HR zijn inmiddels ook niet meer weg te denken in de executive levels. Naar mijn mening is een rol namens X-fit op het gebied van strategisch duurzaam inzetbaarheidsbeleid onmisbaar, voor ieder bedrijf.

OPINIE

Van zorg naar gezondheid; zes ideeën om ‘op de maan te komen’

Verbetering inzetbaarheid vraagt zelfde commitment om als eerste op de maan te komen John F. Kennedy legde in mei 1961...

Investeren in gezondheid van medewerkers; wat levert het op? Of beter gezegd: Voor wie levert het op?

Als je als bedrijf investeert in de gezondheid van je mensen, is de vraag die als eerste wordt gesteld: Wat kost het?...
Waarom X-Fit?

Waarom X-fit?

4 inzichten met een andere kijk op gezondheidsmanagement We schrijven 2012, waarbij we met X-fit op een kruispunt...

Nieuwsgierig wat X‑fit voor jouw organisatie kan betekenen?